10 praktische SEO Tools

Ik gaf vorige week een presentatie over SEO en Webteksten. Ik vind het leuk om jou als ondernemer te helpen door tips te geven hoe je online beter zichtbaar kunt zijn. Er zijn veel SEO tools die je inzicht geven wat de status is van je website.

Webmastertools

Naar mijn mening moet je Google Analytics en Google Webmastertool (die je samen kunt koppelen) gebruiken. Net als Google+. Naast deze tools heb ik 10 praktische SEO tools voor je uitgezocht waarmee je je website kunt testen. Direct resultaat. Slim maar ook gewoon leuk!

Waarschuwing

Je gaat SEO nog zo leuk vinden dat je er meer tijd aan kwijt bent, dan dat je in de eerste instantie had ingepland. 😉

10 praktische SEO tools

Google SEO tool1. Google Adwords

Dit is een praktisch SEO tool die niet mag ontbreken als je aan de slag gaat met SEO. Met je Googleaccount kun je een gratis account aanmaken.
Met het hulpprogramma zoekwoordanalyse kun je opzoeken welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken in je webteksten.

Update oktober 2016: Helaas heeft Google deze tool beperkt 🙁

Ga naar Google Adwords.

Google SEO tool

2. Google SEO Tool

Vul je domeinnaam in en de zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden. Je krijgt een overzicht hoe je ervoor staan. Je ziet op welke positie je staat in Google Nederland, Google wereldwijd, Bing en Yahoo. Je krijgt ook meteen je pagerank te zien.
Check je website

Google SEO tool

3. Google Maps

Voor je vindbaarheid is Google Maps een absolute topper. Check hier of je er goed opstaat. Sta je nog niet op Google Maps, dan kun je een melding plaatsen via Google+.
Hoe staat je website op Google Maps

Google SEO tool

4. Metatags controleren

Je metatags zijn belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Hoe staat het met jou metatags= Vul de url in van de pagina die je wilt controleren en je krijgt een korte analyse.
Zijn je metatags in orde?

Google SEO tool

5. Hoe ziet je website eruit op mobiele apparaten?

De gebruiksvriendelijkheid van je website is belangrijk om je bezoekers blij te houden. Maar ook om Google bij te houden. Hoe langer je bezoeker op je website is, des meer pluspunten je krijgt van Google.

Mobiel wordt steeds belangrijker. Binnenkort komt er een update van Google waarbij mobielvriendelijk een belangrijke rol speelt. Test hoe jouw website eruit ziet op de verschillende apparaten.
benieuwd naar je website op mobiele apparaten.

Google SEO tool

6. Check je reputatie

Je reputatie is één van de belangrijkste zaken die een rol spelen bij SEO. Als je een link krijgt van een website met een slechte reputatie of je linkt naar een website met een slechte reputatie dan doet dat geen goed voor je positie in Google. Met de tool van Bad Neighborhood kun je je reputatie checken.
Heb je slechte links

 

Google SEO tool

7. Keyword Cloud

Een leuke tool die een samenvatting geeft van je website. In één oogopslag kun je de relevantie van je website zien in een keyword Cloud.
Laat je keyword Cloud zien.

Google SEO tool

8. Pagerank

Wil je de pagerank checken van je eigen website of van een website waar je een link van krijgt, of die een link van je vraagt. Met pr check, check je het snel en gemakkelijk.
Wat is de pagerank van je website?

Google SEO tool

9. Alexa

Alexa is een leuk tool, die je heel wat informatie geeft over je website. Je kunt zien op welke zoekwoorden je goed gevonden wordt, maar ook wie er naar jou linken. Je kunt ook zien hoe je website er vroeger uitzag. Leuk speelgoed vind ik dit 😉
Wat zegt Alexa over je website

 

Google SEO tool

10. Speed Test

Snelheid is ook een belangrijke graadmeter om te bepalen hoe hoog je in Google komt. Met het uitgangspunt dat de bezoekers van Google websites te zien krijgen de bijdragen aan een fijne surfbeleving. Een trage website levert vaak alleen maar irritaties op. En dus strafpunten.
Houd de snelheid van je website in de gaten. Op de startpagina staat uitgelegd wat de verschillende kleurtjes in de grafiek die je krijgt betekenen.
Test de snelheid van je website

Presentatie

Ben je benieuwd naar de presentatie die ik heb gegeven over SEO en webteksten? Bekijk die dan hier SEO presentatie

Wil jij een volledige check van jouw website?

Kijk dan eens naar mijn aanbod voor een webscan.

Heb jij een tool waar jij graag mee werkt, deel het met ons onder dit blog! Alvast bedankt!

 

2 gedachten over “10 praktische SEO Tools”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *