Doe dit… doe dat… Dat bepaal ik zelf wel!

dat bepaal ik zelf wel

Dat bepaal ik zelf wel, is vaak de reactie op goed bedoelde tips. Op internet zijn er veel artikelen te vinden met de beste adviezen. Doe dit, doe dat en je zult succesvol zijn. Op mijn site vind je er ook een paar. Maar wat is nou het leukste aan het schrijven van een blog? Dat is nou net dat je de inhoud  zelf kunt bepalen.

Schrijven wat je zelf wilt!

Eén van de leukste eigenschappen van een blog is, dat alles mag. Je kunt schrijven wat je wilt, wanneer je wilt en zo vaak je wilt. Je kunt je pas echt vrij voelen om alles te schrijven, als je weet dat niemand het leest. Hoe kun je dat beter bereiken dan door je niet te verdiepen in je lezers. Niet interessant genoeg, het gaat om jou, niet om hen!

Vaktaal

Natuurlijk gebruik je vaktaal. Dat is jouw taal. Je wilt toch laten zien dat jij iets weet wat een ander niet weet. Hoe moeilijker de taal hoe belangrijker je boodschap lijkt. Het is niet belangrijk dat de ander je boodschap niet begrijpt. Zolang ze maar denken dat jij het wel weet.

Je hoeft niet te reageren

Als je pech hebt, geven lezers nog reacties op je blog ook. Als je de functie om te kunnen reageren uitzet, heb je dat probleem opgelost. Of je reageert gewoon niet.

Taalfouten

Onderzoeken hebben uitgewezen dat een taalfout maken helemaal niet erg is. Dat maakt je menselijk. Nou, dan zet je toch gewoon je hele blog vol taalfouten! Een mooie manier om te kijken of ze je dan nog serieus nemen. Als je zorgt dat elke alinea die jij schrijft minimaal één fout bevat dan kom je misschien wel op een grappige verzamelsite met taalvouten te staan.

Lekker los met je pen

Ga los met je pen of laat je gaan op je toetsenbord. Rammel er op los  over alle dingen die jij kwijt wil. Doe als je schoonmoeder, gewoon doorpraten totdat je verteld heb wat je wilt vertellen. Niet afstemmen op je lezer maar heerlijke lange lappen tekst schrijven waar je lekker alles in kwijt kunt. Waarom zou je schrappen? De pagina’s op je website kun je zo lang maken als je zelf wil. Daar zit geen enkele beperking qua lengte in.

Het schrappen totdat alleen de kern van je verhaal overblijft, kost alleen maar tijd. Die kun je toch zeker wel beter gebruiken? Het is toch ook zonde van al die mooie woorden die je dan wist. Nee hoor, laat je bezoeker maar lekker zelf zoeken naar het moraal van je verhaal. Als ze er niet uitkomen, gaan ze toch gewoon naar een ander!

Bespaar je de moeite voor een indeling

Waarom zou je tussenkoppen gebruiken? Waarom de moeite doen om per onderwerp een alinea te maken? Als je tekst een woordenbrij is voor je lezer is dat toch niet jouw probleem? Moeten ze zich maar beter concentreren! Wat een onzin dat je je webbouwer moet vragen voor een tekstvlak die smaller is dan de hele breedte van het beeldscherm! Zo kun je tenminste veel woorden kwijt. Straks gaan ze nog bellen of mailen. Dan krijg je te veel werk. Je kunt het werk nu al bijna niet aan.

Kers op de taart

Jij weet ook wel dat de kers op de taart van een goed blog de linken zijn naar andere pagina’s of naar goede websites. Jij kunt er toch niets aan doen dat de link dood is. Je hebt echt geen tijd om dit regelmatig te controleren. Als het een dode link is en mensen willen echt weten wat er achter zat, kunnen ze toch Googelen!

SEO

SEO blijkt ook belangrijk te zijn. Natuurlijk heb jij geen zin om je te verdiepen in Search Engine Optimization. Daarmee maak je de kans dat je blog gevonden wordt, alleen maar groter. En dat wil je toch niet?

Verder kijken?

Waarom zou je verder kijken op mijn site of mijn expertise inhuren? Mijn tips hierboven waren van voldoende waarde. Herken jij je in het verhaal en heb je nog een goede tip? Niet met ons delen hoor! Behoud je kennis voor jezelf, zodat wij ook niet weten dat je die kennis bezit. Straks gaan mensen nog om je hulp vragen! Het kan ook zomaar eens zijn dat je beter gevonden wordt door het plaatsen van je reactie, dat kun je niet gebruiken.

Uitgelicht:

Wil je wél serieus met je content aan de slag?

Volg het recept voor een goede website.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *