ghostblogger

10 redenen waarom het inschakelen van een Ghostblogger een goed idee is!

Ghostblogger, wat een rare naam is dat toch? Steeds vaker krijg ik de vraag of ik ook als ghostblogger werk. Ik vind de term ghostblogger spooky klinken. Alsof het iets engs is of dat er een luchtje aanzit. Maar een ghostblogger is niets anders dan een SEO copywriter voor je blog.

Ghostblog

Als je een copywriter je blog laat schrijven heb je een ghostblog. In mijn ogen ben je dan gewoon slim en neem je je business serieus. Je schrijft toch ook niet zelf je webteksten als je onvoldoende kennis hebt van SEO en overtuigingstechnieken? Waarom noemen we het dan geen ghostwebteksten maar wel een ghostblog?

SEO-Copywriter

Een goede SEO-copywriter zorgt ervoor dat je webteksten niet alleen vindbaar zijn maar ook overtuigend. Hoe goed de copywriter ook is, en hoe graag de copywriter je wilt ontlasten in je schrijftaken. Een SEO Copywriter of Ghostblogger heeft jouw input nodig!

 • Jij hebt alle kennis in huis.
 • Jij weet wat je wilt zeggen.
 • Jij kent jouw doelgroep als geen ander.
 • Jouw input is essentieel voor het schrijven van een goede SEO tekst.

Het is tenslotte jouw blog!

Hoe werkt het inhuren van een Ghostblogger?

Voorafgaand aan het abonnement spreek je (online) af met de ghostblogger om je verwachtingen af te stemmen. De ghostblogger wil meer weten over jou, je bedrijf, je visie, je doelen en je doelgroep. Op deze manier krijgt de ghostblogger een idee van de taal die je spreekt en de doelen van je bedrijf. Het is natuurlijk belangrijk dat je blogberichten aansluiten bij jou en je doelgroep. De ghostblogger zal je vragen gaan stellen. Het eerste gesprek is altijd pittig, omdat de ghostblogger in jouw huid moet gaan kruipen om een goed ghostblog te schrijven.

Contentkalender

Ik help je met het schrijven van een goed blog. Dat maakt mij dus een ghostblogger.  Ik noem mezelf liever een expert in online communicatie. Als je wilt dat ik je help aan goede blogartikelen dan gaan we samen een contentkalender en een planning maken. Zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten. We bepalen ook de onderwerpen waarover je wilt gaan communiceren. Jij levert op tijd je input aan en ik lever op tijd jouw blog aan. Het is jouw blog. Ik schrijf het uit jouw naam en vanuit jouw beleving. Hoe langer we samenwerken hoe gemakkelijker dit gaat worden.

Publicatie

Je krijgt jouw blog ruim voor publicatie te zien zodat je er feedback op kunt geven. Die feedback verwerk ik. Publicatie vindt altijd pas plaats na je goedkeuring. Ik kan je eventueel ook ontlasten en je blog:

 • in je website zetten.
 • delen op social media.
 • gebruiken voor een nieuwsbrief.
 • eventueel gebruiken voor andere online communicatie-uitingen.

Waarom zou je mij als ghostblogger inschakelen?

Als je toch alle informatie zelf moet aanleveren, waarom zou mij dan inschakelen? Wat is jouw winst?

 1. Je verliest geen tijd meer omdat je niet weet welke woorden je moet gebruiken.
 2. Je raakt niet meer gefrustreerd omdat je het goed wilt doen maar juist daarom vastloopt.
 3. Je krijgt gegarandeerd een goed leesbaar blog met een goede call-to-action
 4. Je schakelt niet alleen een tekstschrijver in maar iemand die verstand heeft van SEO.
 5. Ik help je met het bepalen van de onderwerpen.
 6. Je krijgt een structuur in je communicatie. Je marketingwiel blijft draaien.
 7. Je kunt echt loslaten, en je tijd besteden aan taken waar je (wel) blij van wordt.
 8. Je website krijgt meer bezoekers.
 9. Het aantal volgers op social media groeit.
 10. Je hebt een sparringpartner, waarom zou je alles alleen moeten doen?

Schrijven is een vak

Het vergt een goede voorbereiding, een structuur en kennis van het brein en SEO. Alles is te leren natuurlijk. Volg de online training als je alles wilt weten over online communiceren. Maar als je online teksten schrijven lastig vindt, gun jezelf dan verlichting en laat mij je helpen.

Omdat je niet alles alleen hoeft te doen

De meeste succesvolle ondernemers weten waar hun zwakke punten liggen en besteden deze taken uit. Zo ben ik heel blij met Klaas Jan mijn accountant. Ik ben dol op schrijven maar vraag me niet om een simpele rekensom te maken. Ieder zijn kwaliteiten toch?

Waarom zou je alles alleen doen?

Maak jij de wereld een beetje mooier?

Ik schrijf het liefst voor ondernemers die de wereld een beetje mooier maken. Dit zijn vaak hardwerkende ondernemers, geven veel waarde maar weten hun eigen waarde vaak niet goed in te schatten. Ben jij een coach, therapeut, masseur of werk je in de zorg en welzijn sector?
Dan wil ik jou helpen om je gedachte en strategieën om te zetten naar een goed blog.

Inrichten van het marketingwiel

Als je wilt kan ik je ook helpen met het inrichten van je marketingwiel. Wat heb jij nu nodig?
Wil je dat jouw website voor jou gaat verkopen? En wil je op een integere en eerlijke manier potentiële klanten overtuigen? Laat mij je dan helpen.

Ik bespreek graag met jou over de mogelijkheden. Neem contact met mij op. Door de digitale mogelijkheden is locatie van ondergeschikt belang.

 

Ben je nieuwsgierig waarom ik (geestelijke) gezondheid zo belangrijk vind?
Lees dan hier iets over mij dat je nog niet wist. >


ghostblogger

Uitgelicht:

Blogservice >

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *