Hoger scoren in Google met een SSL-certificaat

Hoger scoren in Google met een SSL-Certificaat

Hoe kun je hoger scoren in Google met een SSL-certificaat? Wat is een SSL-Certificaat? Wat heeft dat met je score in Google te maken?

Wist je dit?

Google wil maar een ding en dat is dat jij veilig en prettig surft op het World Wide Web. Google wil dat jij de meest actuele informatie vindt en direct het antwoord krijgt op je vraag die jij in de Googlebalk intikt.

Daar is de gehele ranking van je website op gebaseerd. Als je dat voor ogen houdt dan is het logisch dat Google veilige websites beter gaat ranken.

Wat is een SSL-Certificaat?

Een beveiligde internetverbinding is een https verbinding in plaats van een http. De afkorting staat voor Secure Socket Layer. Dit certificaat dat je aanschaft via je provider/host zorgt ervoor dat je bezoekers veilig hun gegevens kunnen achterlaten. Je pagina is beschermd met een SSL-Certificaat tegen zo genaamde meelezers. Hackers kunnen onbeveiligde pagina’s herleiden naar pagina’s die zij zelf beheren en zo gegevens onderscheppen en wellicht onrechtmatig gebruiken.

Het algemene advies is: Zie je een onbeveiligde website? Wegwezen dan!

Is jouw website veilig?

Jij wilt natuurlijk dat bezoekers van jouw website zonder zorgen doorklikken naar verschillende pagina’s van je website. En niet dat ze een waarschuwing krijgen dat je website niet veilig is. Je verliest daardoor bezoekers die uit angst vertrekken. Dit kun je voorkomen.

Hoe werkt een SSL-Certificaat?

Controleer je website

Weet je niet zeker of jouw website een SSL-Certificaat heeft? Typ dan je webadres in je browser en kijk of je voor je adres een groen slotje ziet staan.

Hoger scoren in Google met een SSL-certificaat

Zie je dat staan, dan is er niets aan de hand.

Zie je dat niet dan is je website niet veilig. Je ziet dan een i en als je daarop klikt zie je dat bezoekers gewaarschuwd worden voor jouw website.

Hoger scoren in Google met een SSL-certificaat

Zie je dit? Dan is het tijd voor Actie!

Wat moet je doen?

Allereerst moet je een SSL-Certificaat aanschaffen. Vraag dit aan je webbouwer of je provider/host. Alleen aanschaffen is niet voldoende. Je SSL-Certificaat moet je ook installeren op je website.

Uitbesteden?

Wil of kan je dat niet zelf doen? Snap ik hoor. Ik begin er ook niet aan. Vraag gewoon hulp.

SSL-Certificaten verschillen nogal in prijs. En dat is niet nodig.

Ik raad je aan om eens contact met Marcel van Hermans van Barmaton op te nemen. Hij geeft niet alleen hele goede service en helpt je met je SSL-Certificaat, maar zijn hosting is ook vele malen goedkoper.

Ik zeg win-win.

 

Stuur Marcel een mailtje


SSL-certificaat

UITGELICHT

Vraag je SSL-Certificaat aan bij Barmaton en bespaar tientallen euro’s per maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *