Laat je hoofd niet hangen

Laat je hoofd niet hangen

Wat is succes?

Laat je hoofd niet hangen ook al heb je (even) geen succes! Ondernemen is geen garantie voor continu succes! Ondernemen is spelen met nieuwe markten, beslissingen maken om van koers te wijzigen of zoeken naar werkzaamheden waar je helemaal van gaat bloeien.
En ja, dan gaat het soms mis! Laat je hoofd niet hangen maar probeer het gewoon nog eens.

 

Toen ik net naar huis reed in deze ijzige kou zag ik dat de narcissen langs de weg het moeilijk hadden. Ze kunnen niet anders dan opgeven met deze temperaturen. Maar ik weet zeker dat ze terugkomen en dan weer groeien en bloeien en met hun neus in de wind en weer rechtop gaan staan van trots. Want dat is wat ze doen. Ze kunnen niet anders.

 

Vallen en opstaan

Als je onderneemt dan is de kans groot dat niet alles wat je onderneemt een succes is. Je voelt je daardoor misschien even uit het veld geslagen. Natuurlijk ben je ervan overtuigd dat jij toegevoegde waarde biedt. Maar waarom ziet de ander dat niet?
De verleiding is groot om je hoofd te laten hangen.

 

Vanmorgen hoorde ik een paar verhalen die ik herken. Zoeken naar werkzaamheden en doelgroepen die je laten floreren! En soms is je communicatie daarover niet altijd even helder of met een strakke lijn. Als je niet precies weet wat werkt dan is de kans groot dat je gaat zwabberen. Dat hoort erbij en dat is oké. Niet alles hoeft een succes te zijn.

Je leert want je probeert

Je hoofd laten hangen is geen optie, dat brengt je niets.

 

 

Explosieve communicatie-ervaring

Vanmorgen had ik een live LinkedIn bijeenkomst waar ik met mijn onlinenetwerk offline in contact kwam.
Wat inspirerend is dat!
Ik vergeet soms dat face tot face contact zo waardevol is. Online richten we ons op 7% van de communicatie. Wat een explosieve ervaring is het om 100% te mogen geven en vooral ook 100% te mogen ontvangen! De feedback en de vragen die je dan krijgt zijn een enorme inspiratiebron.

 

Werkvakantie Leren bloggen

Voor mij was de ‘mislukking’ de Werkvakantie Leren Bloggen. Een idee waarmee ik al een hele tijd speel en waarvan ik zeker weet dat ik daar ondernemers mee ga helpen. Maar dat is ‘mislukt’ vorig jaar. Oké, toegegeven, dat was een teleurstelling en ik heb heel even, net als de narcissen langs de weg, mijn hoofd laten hangen. Maar ik kom, eveneens net als de narcissen, weer terug. Waarom? Dat is wat ik doe! Daarin geloof ik!

 

Jezelf motiveren

Om mezelf te motiveren kijk ik niet alleen naar wat er mis gaat, maar juist naar wat er goed gaat. En daarmee bouw ik verder.

 

Probeer eens boven je gevoel te staan en heel klinisch te kijken naar wat er wel goed gaat.
Welke acties gaven reacties?
Welke woorden raakte je doelgroep?
Hoe weten jouw klanten jou te vinden?
Welke positieve feedback krijg je?

 

Pak pen en papier en schrijf alles op wat goed is gegaan. Doe dit echt met pen en papier want door te schrijven maak je verbindingen in je hersenen die je de prachtigste inzichten geven.

Nu heb je een lijstje met activiteiten die je kunt uitbouwen.

 

Stap niet in die valkuil

Bij de organisatie van de werkvakantie viel ik in de bekende valkuil: Alles alleen willen doen! Ken je dat? Ik weet als geen ander wat ik wil en ik kan dat daarom als geen ander vertalen naar acties. Dacht ik. Dus ik huurde zelf een huis, huurde een echtpaar in om voor ons te koken en te zorgen, huurde auto’s om de omgeving te verkennen en maakte een overvol programma om jou te informeren en inspireren. Maar ondertussen gaf ik te weinig aandacht aan de marketing.

 

De kracht zit in samenwerking

Nu denk ik dat de kracht zit in samenwerking. Als je krachten met elkaar bundelt maak je geen stappen maar ga je vliegen! Als je samenwerkingen kan vinden met ieder zijn of haar eigen kwaliteit, kun je anderen echt blij maken! Daar geloof ik in.

 

Whaaa ik ga naar Malaga!

Daarom vertrek ik aanstaande dinsdag naar Malaga om een samenwerking te bespreken. Ik ben eind vorig jaar voorgesteld aan Nicole. Nicole is op dit moment volop bezig om haar B&B in Malaga klaar te stomen voor het ontvangen van groepen. Zo stoer dat ze haar droom volgt. Ik heb diepe respect voor haar. Nicole richt zich op mensen die zichzelf belangrijk genoeg vinden om in zichzelf te investeren. Zij zorgt voor een fantastische omgeving en een programma om te ontspannen. Haar B&B  is volgens mij uitermate geschikt voor de Werkvakantie Bloggen.

1. Ontspannen is nodig om tot de mooiste inzichten te komen.
2. De omgeving is een grote inspiratiebron.
3. Het weer is een cadeautje die vrouwelijke ondernemers verdienen!

 

Waarom vrouwen?

De werkvakantie is bedoeld voor ondernemers die zich online (beter) willen profileren. Voor vrouwelijke ondernemers omdat anno 2018 de vrouw over het algemeen nog steeds veel meer ballen de lucht in moeten houden dan mannen. Als je naast het huishouden, ouders, opvoeden en je sociale agenda ook nog een bedrijf kunt runnen, dan bij je in mijn ogen een topwijf! En dan gun ik jou rust en inspiratie. Als ik jou kan helpen om die ene bal, marketing voor je in de lucht te houden. Dan doe ik dat heel graag. Met jou wil ik supergraag samenwerken!

 

Met mijn neus in de wind

Dus ik sta weer met mijn neus in de wind rechtop van trots. Ik doe nog een poging om mijn wens om kennis over te dragen in het warme Spanje te realiseren. De bekende quote ‘als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg’ pas ik vaak toe als ik op het punt sta een beslissing te nemen. Ik besluit het opnieuw te proberen, maar nu via een andere weg. Ik kan niet anders, dat is nu eenmaal wat ik doe.

 

En jij?

Wat doe jij? Wat is jouw worsteling? Waar ging het bij jou ‘mis’ en hoe ga jij het vanaf vandaag anders doen? Sta je open voor samenwerking? Wie kan jou helpen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *