manipuleren met je webteksten

Manipuleren met je webteksten

 

Manipuleren of helpen kiezen?

Manipuleren met je webteksten voor een betere zichtbaarheid, mag dat? Als je mij een tijdje volgt dan weet je dat ik een groot voorstander ben van jezelf laten zien. Geen opsmuk, maar gewoon op je eigen manier je boodschap verwoorden door dicht bij jezelf te blijven en te laten weten wat je voor de ander kunt betekenen.

Bloggen

Dit kun je doen door te bloggen, door leuke artikelen te schrijven, filmpjes op te nemen en/of door je mening te delen. Je blogberichten en je webteksten zorgen er ook nog eens voor dat je op bepaalde zoekwoorden goed gevonden wordt. Als je bepaalde technieken toepast om mensen te overtuigen contact met je op te nemen groeit je business ook nog eens. Voelt als manipuleren, mag dat?

Over zichtbaarheid gesproken

Ik ben nog een stapje verder gegaan om mezelf zichtbaar te maken. Ik heb al mijn diepste gevoelens op papier gezet en een boek geschreven over een hele heftige periode in mijn leven. Ik heb mijn boek Levend Dood geschreven in de tijd dat ik uitviel door een burn-out en niet wist hoe ik van die burn-out moest genezen. Ik beschrijf de uitdagingen en gevoelens zeer openhartig in mijn boek. Bovendien ben ik het podium opgeklommen om mijn verhaal te delen. Over zichtbaarheid gesproken!

Manipuleren

Dwaze reis van het brein

De burn-out nam me mee op een dwaze reis door mijn brein. Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in ons brein en hoe dat functioneert. Dat vond ik altijd al interessant maar na mijn burn-out wilde en wil ik er nog meer over weten. Hoe komt het dat de ene persoon allerlei uitdagingen van het leven te verwerken krijgt maar wél rechtop blijft staan? Terwijl de ander met misschien wel met minder uitdagingen toch omvalt?

Mijn brein nam een loopje met me en daardoor viel ik om. Ik dacht te veel en ik dacht de verkeerde dingen. Ik nam mezelf niet serieus en gaf de controle over aan anderen. Ik leefde mijn leven zoals ik dacht dat het van mij verwacht werd.

Sterk brein

Je brein is enorm sterk. Je gedachtes zijn zoveel sterker dan de feedback die je krijgt. Je kunt je eigen gedachtes dus manipuleren. Of helpen. Net hoe je het wilt bekijken.

“Alles wat je denkt is waar”

Kun je een burn-out voorkomen?

Als je weet dat je gedachtes sterker zijn dan de feedback die je krijgt zou je zeggen dat je een burn-out kunt voorkomen. Maar hoe?

Als ik bijvoorbeeld tegen je zeg dat je lelijk bent, is er niets aan de hand. Tótdat je mijn feedback gaat geloven. Jouw gedachtes over mijn feedback zorgen ervoor dat jij je rot voelt, dat je je minderwaardig voelt en misschien daardoor wel andere beslissingen neemt dan wanneer ik zou zeggen dat je heel slim en mooi bent.

Raar he? De waarheid ligt in jouw brein. Mooiheid is immers een subjectief begrip. Dus als jij gelooft, echt gelooft dat je mooi bent. Dan ben je dat ook. Dan straal je dat uit en dan gaan anderen dat ook vinden.

Eigenlijk geef je de macht over jezelf en je toekomst weg door negatief over jezelf te gaan denken.

Theoretische bulshit!

Is dit theoretische bulshit!? Of zit er een kern van waarheid in?

Jezelf en je situatie veranderen is het moeilijkste dat er is. Je bent gewend geraakt aan bepaalde gedachtes en die ben je als waarheid gaan beschouwen. Het is dus gemakkelijker gezegd dan gedaan om je gedachtes en je situatie te veranderen.
Ik heb er een heel boek over geschreven als ervaringsdeskundige.
Mijn worsteling kun je lezen in mijn boek Levend Dood, burn-out je zult er maar mee zitten.

Moet ik feedback dan altijd negeren?

Nee natuurlijk niet! Feedback is heel waardevol. Maar jij bepaalt zelf wat jij van de feedback vindt. Als een grote groep mensen tegen je zegt dat je het niet kan, dat je het beter niet kunt doen omdat ze geen vertrouwen hebben in het resultaat, dan kan je drie dingen doen.

1. Je gelooft ze en je haakt af
2. Je onderzoekt de motieven en oordeelt zelf of ze daar gelijk in hebben. En je past datgene aan waarvan jij denkt dat het een opbouwend effect heeft op datgene wat je wilt bereiken.
3. Je negeert alle feedback, je gelooft voor 100% in jezelf en je trekt je eigen plan.

Welke vorm je ook kiest. Doe het in ieder geval bewust. Neem zelf de controle over je gedachtes. Heel moeilijk, dat wel, maar echt effectief.

Laat de zelfdestructieve gedachte los

Succes is een keuze wordt er weleens geroepen. Ik geloof dat echt. Ik denk niet dat het zo gemakkelijk is dat je het alleen maar hoeft te zeggen en dat succes je dan gewoon overkomt. Succes is ook keihard werken. Maar wel werken aan de juiste dingen.
Mindset is en blijft daarbij dé belangrijkste factor.

Want als jij niet in jezelf gelooft, hoe moet ik je dan geloven?

Vier onmisbare vragen voor het sturen van je mindset!

Byron Katie heeft een boek geschreven over vier vragen die je leven veranderen. Onderzoek zelf met deze vier vragen wat je op dit moment het meest dwars zit.

1. Is je gedachte echt waar?
2. Weet je absoluut 100% zeker dat de gedachte waar is?
3. Wat gebeurt er als je deze gedachte gelooft?
4. Wie zou je zijn zonder deze gedachte?

Een beperking of een mogelijkheid?

Als we vastleggen dat gedachte niet waar zijn. Dan kiezen je toch gewoon de gedachte die het beste voelt.  Wat voelt beter?

1. Hij zegt dat het me niet gaat lukken.
2. Ik denk stiekem zelf dat het me niet gaat lukken.
3. Ondanks wat anderen ervan vinden, ik weet dat het me gaat lukken.

Welke gedachte voelt het beste? Maak die gedachte jouw waarheid.

Je zult zien hoe verrassend goed we ons brein kunnen manipuleren waardoor resultaten gehaald worden.

Cool he?

Manipuleren met je webteksten

Ik weet het, het woord manipuleren is een vies woord. Maar ook dat is een gedachte. Als je denkt dat je je brein kunt helpen door resultaten te behalen. Klinkt het ineens anders. Toch? In principe doe je hetzelfde.

In mijn webteksten help ik mijn of jouw lezers om beslissingen te nemen. Ik help ze door informatie te delen en ze de weg te wijzen hoe ze hun probleem kunnen oplossen. Dit doe ik door de juiste woorden op de juiste plek te zetten. Is dat manipuleren? Of helpen?

Ik ben ervan overtuigd dat ik ze daarmee help en dat ze daar oprecht heel blij mee zijn.

Weet jij nog de weg in het woud van aanbod?
Waar zit je nou echt goed?
Welke investering verdient zichzelf terug?
Fijn toch als ik je daar een handje bij kan helpen?

Webteksten laten schrijven

Heb jij webteksten nodig? Wil jij je webteksten laten (her)schrijven? Wil je je eigen gedachtes en de gedachtes van je doelgroep beïnvloeden? Laat mij je dan helpen. Laat mij je helpen je klanten te helpen.

Want ik ben daar goed in, daar geloof ik heilig in!

Webteksten bestellen>


Webteksten manipuleren

Feedback op je webteksten

Wil je weten hoe jij jouw webteksten net even spannender kan maken of hoe je jouw doelgroepen beter kan overtuigen in jouw webteksten? Stuur mij een webpagina en je krijgt van mij feedback.

Prijs per pagina >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *