Overvallen door een inzicht

Heel soms word ik tijdens de voorbereiding of verwerking van gesprekken overvallen door een bepaald bericht. Vandaag was dat het geval door een berichtje van Lisa. Dat berichtje maakte iets in mijn los. Ze gaf me een waardevol inzicht die ik met jullie wil delen. Het is niet mijn business maar het lijkt me voor ieder mens waardevol.

De kern van het verhaal is heel kort en bondig. Word je eigen beste vriend(in)!

Online communicatiestrategie

Ik begeleid ondernemers met hun online communicatiestrategie. Ik merk in de praktijk dat er meer bij komt kijken dan alleen het schrijven van effectieve webteksten. Ik help ondernemers met het vinden van een focus, doelen en doelgroepen om effectief te kunnen communiceren. Ik vul een behoefte in bij slimme ondernemers die hulp inroepen.

Maximale kwaliteiten

Als ondernemer moet je veel kwaliteiten bezitten. Het is onwerkelijk om te bedenken dat je overal even goed in bent. Daarom leg je zaken waar je minder goed in bent in handen van experts, zodat jij je kunt richten op je eigen expertise.

Utopie?

Dat lijkt een utopie. Want doe je dat ook echt? Je hersenen nemen een loopje met je. Je denkt al snel dat je kosten kunt besparen door het zelf te doen. De uren lopen toch niet vol met opdrachten, je hebt er de tijd voor.

Daarom juist

Je agenda loopt niet vol met opdrachten omdat je jezelf vastzet met taken waarvan je vindt dat je ze zelf moet kunnen. Het is toch niet zo moeilijk? Er is genoeg informatie beschikbaar en dat kun je best. Natuurlijk kun je dat! Het is alleen niet ‘jouw’ ding en daarom kost het je teveel energie. Ik weet bijna zeker dat je dit herkent.

Waardevolle tijd

Als ondernemer is er niets waardevoller dan tijd. Al het anderen kun je regelen, organiseren of in investeren. Maar er blijven maar 24 uren in een dag zitten, en daarin vraag je teveel van jezelf. Wil je die kostbare tijd niet liever besteden aan zaken die je leuk vindt? Aan zaken waar je goed in bent? Of aan ontmoetingen die je leven waardevoller maakt?

Mindfulness en focus

Mindfulness en focus zijn populaire en herkenbare woorden voor ondernemers. Effectief ook, daar ben ik van overtuigd. Ook hier is veel informatie over te vinden en veel tips over te krijgen. Maar we moeten het wel gaan toepassen.

Hard werken

Er is niets mis met hard werken, en er is al helemaal niets mis met al die boeken die er geschreven zijn over succesvol ondernemen, inrichten van je website, Mindfulness of het maken van een communicatieplan.

Soms overwint eenvoud

Maar soms, heel soms merk je dat het leven heel eenvoudig is. Je hoeft alleen even in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen: “Wat een leuk mens ben jij! Voor jou ga ik goed zorgen, volg mijn raad op, ik wil je helpen”.

Geef jezelf de adviezen die jij je beste vriend of vriendin zou geven. Luister naar je instinct en ben een beetje lief voor jezelf.

1 gedachte over “Overvallen door een inzicht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *