online marketing

Scrolstopper

Hoe verbeter je je online marketing?

Je weet het zeker!

Ondernemen is wat je wilt. Je wilt jouw eigen waarde vergroten op je eigen manier. Je kiest voor jezelf en voor een Content leven door Content te ondernemen.

Je komt los van verwachtingen en voelt de kracht in je opborrelen. Nog nooit ben je zo enthousiast ergens over geweest dan over jouw eigen bedrijf.

 • Maar waar begin je?
 • Moet je echt alles alleen doen?
 • Hoe voorkom je dat je teveel stress ervaart?
 • Hoe doe je de juiste dingen op het juiste moment?
 • Waarom valt het tegen? Hoe kom je aan (meer) klanten?

Je weet dat je (meer) online zichtbaar mag gaan worden. Maar hoe? Wat is online marketing eigenlijk en hoe pak je dat aan?

Geen nood! Adem een keer diep in en uit en maak een knallende start met je online marketing. Elke stap die je zet is een stap dichter bij je doel. Maak de stappen niet te groot, dat is helemaal niet nodig om succes te ervaren.

Online marketing

Wat is nu eigenlijk online marketing?

Simpel, dat is niets meer dan een verzamelnaam voor alle acties die jij online doet om onder de aandacht te komen van jouw ideale klant.

Goede online marketing is gericht op de behoefte van de klant. Niet op de behoefte van de ondernemer.

online marketing
Online marketing is meer dan een goede website.

Online marketing & Online positionering

Online marketing is veel meer dan acties gericht op verkopen. Een goede online marketingstrategie is het versterken van je online positionering en een tool om jouw ideale klant te leren kennen zodat jij met goede Content je potentiële klant kan overtuigen dat jij de beste oplossing hebt voor zijn of haar probleem.

Online marketing & Onderwerpen

Als jij weet hoe jouw ideale klant in elkaar steekt dan kun jij op het juiste moment de juiste boodschap overbrengen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat er meerdere contactmomenten nodig zijn voordat jouw klant met jou zaken wil gaan doen.

Breng de klantreis in beeld en maak Content waar jouw doelgroep ook echt wat aan hebt.

Online marketing & Marketingmix

Heb je marketingmix goed in beeld? Dit is nodig zodat je niet met hagel gaat rond schieten maar dat je de beste scherpschutter wordt.

De P’s in de marketingmix staan vanuit de schoolboeken voor Product, Prijs, Plaats en Promotie. Vele marketeers vullen de P’s aan met bijvoorbeeld Presentatie en Personeel. Weer andere vullen de P’s aan met Engelse woorden als People en Physical enviroment.

Deze P’s geven in ieder geval aan waar je op mag focussen als je aan de slag gaat met je online marketing.

Plan van aanpak voor je online marketing

 1. Schrijf je businessmodel uit. Wat is je Product, voor welke People, wat is je Prijs, en heb je Personeel nodig?
 2. Krijg in beeld wat voor waarde jouw product of dienst voor jouw doelgroep heeft. Wat verandert er voor hen nadat ze jouw product of dienst hebben gebruikt?
 3. Breng de klantreis in beeld. Waar en wanneer leren ze jou kennen en wat willen ze dan van je weten. Hoe kun je jouw ideale klant waarde geven voordat ze bij je kopen?
 4. Ga dan hun aandacht trekken met deze onderwerpen. Gebruik daarvoor de kanalen die bij je passen maar vergeet zeker e-mailmarketing niet.
 5. Probeer dan in contact te blijven met je klanten. Ga niet zenden maar maak een connectie.
 6. Leidt jouw potentiele klanten naar je website waar je met jouw content de verleiding in kunt zetten. Je website is je basisstation. Geef aandacht aan jouw content en online presentatie. Uiteraard gericht op jouw ideale klant.
 7. Maak een goede weggever en richt je funnel
 8. Blijf in contact met je leads door nog meer waardevolle content te schrijven
 9. Maak van je leads klanten.

Wat zet je in voor jouw online zichtbaarheid?

 • Bloggen
 • Facebook live
 • Een goede verkooppagina
 • Adverteren
 • Een gratis weggever
 • E-mailmarketing
 • Videomarketing
 • Social media marketing
 • Online Netwerken
 • Webinar
 • Interviews/ gesprekken

Speel in op alle behoeften van je klant. Van functionele behoeften, naar emotionele behoeften naar behoefte om verandering en naar de behoefte naar zingeving.

Inrichten van je marketingwiel

Het vergt veel aandacht én content om je online marketing neer te zetten en in beeld te blijven. – Je website goed inrichten met overtuigende tekst – Blogartikelen schrijven – social media inzetten Overal heb je content voor nodig. Wil jij je liever bezighouden waar jij goed in bent? Laat mij me dan bezighouden met het schrijven van content. Want daar ben ik goed in. Neem gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *