vakantie

Vakantie, gewoon doen!

Als ondernemer werk je hard en maak je gemiddeld langere dagen.

Grote kans dat het niet voelt als hard werken. Je doet immers wat je leuk vindt. Je mag het doen in je eigen tempo, op je eigen manier en in de tijd die je er zelf voor reserveert.

Ik weet wel dat dit luxer klinkt dan dat het daadwerkelijk is. Afspraken willen we natuurlijk nakomen en deadlines moeten we halen. Hoe vrijblijvend is het dan eigenlijk?

Vakantiestress

Maar nu is het vakantie! Ook zo’n dingetje. Blijven we dan beschikbaar? Lezen we onze mail uit in onze vakantie en bellen we toch even netjes terug als er is ingesproken. We zeggen dat we bereikbaar zijn voor noodgevallen. Maar wat is een noodgeval? Wat kan echt geen drie weken wachten?

Ik ben wel eens in de valkuil getrapt dat ik werkte tot ver in de nacht omdat ik op vakantie wilde. Het kon echt niet wachten, vertelde mijn klant mij. Maar uiteindelijk is het project nog maanden blijven liggen. Hoe spoed is spoed?

Rust nemen is belangrijk

Ook voor ondernemers is vakantie nemen belangrijk. Misschien wel juist voor ondernemers. Omdat ondernemen een ‘way of life’ is, moeten we misschien zelfs wel afkicken! Hoe lang kan jij zonder je telefoon? Leuke uitdaging 😉

Het is goed om even los te laten en op  afstand te kijken wat er gebeurt of wat er nog moet gebeuren. Door los te laten krijg je de mooiste ideeën. De ontspanning kun je later omzetten in kwalitatief goede producten, diensten of adviezen. Rust is kracht!

 

vakantie

Waarom is het belangrijk?

 • Doordat je veel werkt is de kans groot dat je overbelast raakt. Het is tijd om rust te nemen en je batterij op te laden!
 • Je creativiteit wordt geprikkeld door een andere omgeving. Kom even uit de sleur van de dag, en zie hoe verrassend dat werkt! (Neem pen en papier mee)
 • Een moment van bezinning, tijd voor je gezin, geliefde en hobby’s of misschien wel een studie. Wat vind jij belangrijk in je leven?
 • Ik hoef je niet uit te leggen dat vakantie ook gewoon leuk is! Je hebt het gewoon verdiend.

Toch is loslaten vaak moeilijk.

Hoe Lukt het je wel?

 • Zet op tijd in je mail een aankondiging van je vakantie, zodat je klanten hier rekening mee kunnen houden.
 • Plan vooruit, schrijf je blogs al voordat je op vakantie gaat en plan ze in. Zo loopt dit proces gewoon door als jij op het strand ligt.
 • Zeg nee tegen opdrachten waar je voor je vakantie onvoldoende tijd voor hebt. Beter een goed product na de vakantie dan een halve kwaliteit voor je vakantie.
 • Blijf menselijk, ieder mens heeft recht op vakantie ook jij. Dat zal geen klant je misgunnen.
 • Misgunnen klanten je dat wel? Dan kun je afvragen of zij wel de juiste klanten voor je zijn.
 • Kom afspraken met jezelf na alsof je afspraken maakt met je klant. Jij bent net zo belangrijk!
 • Plan de laatste week voor je vakantie niet teveel afspraken in zodat je je taken goed kunt ordenen, afwerken of kunt inplannen na je vakantie.
 • Laat de inschrijvingen op je website en downloads automatisch beantwoorden.
 • Zet je autoresponder aan. Vertel dat je niet bereikbaar bent. Geef eventueel in de autoresponder een paar tips ter voorbereiding op het eerste gesprek na de vakantie. Dat bevordert de doorstroming, en vaak help je er al direct mee.
 • Laat los en ga genieten, dan doet vakantie goed!

Hoe blijf je ontspannen?

Ben je terug van vakantie en wil je in de relaxmodus blijven. Geef dan werk uit handen.
Je hoeft echt niet alles zelf te doen.

Worstel je met je website? Weet je niet goed wat je daar nu mee moet doen? Wil je nieuwe webteksten? Misschien wat advies? Bel me gerust 06-30490522.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *