Waarom aandacht voor webteksten?

pimp je webteksten

 

Waarom aandacht voor webteksten, Ik hoor je denken: ‘Iedereen kan toch schrijven?’ Maar de praktijk laat mij zien dat dit niet zo is. Internet is bijna een eerste levensbehoefte geworden. De behoefte aan goede websites is groot. Daarom vraag ik aandacht voor webteksten. Goede webteksten dragen bij aan de effectiviteit van je website. Tekstschrijver is een vak. Webteksten schrijven is een vak apart.

Plan van aanpak

Waarschijnlijk heb je lang nagedacht over een naam voor je bedrijf, over hoe je logo eruit moet zien, en bespreek je goede ideeën met de bouwer van je website. Dat zijn absoluut belangrijke zaken.

Waarom aandacht voor webteksten?

Hoe komt het toch dat er voor deze zaken vaak wél professionals worden ingeschakeld, maar dat dit niet geldt voor de webteksten? En dat terwijl webteksten juist zo belangrijk zijn.De aandacht voor webteksten is net zo belangrijk als de uitstraling van je website, zo niet belangrijker.

Goedkoop of duurzaam

Webteksten

Natuurlijk begrijp ik wel waar die zelfgeschreven teksten vandaan komen. Er is weinig budget en er moeten keuzes gemaakt worden. Weet je dat slechte teksten afbreuk doen aan je presentatie? Dat je daardoor klanten misloopt? En wanneer je structuur van je website niet voldoet, je aan omzetverlies lijdt? Kan jij je dat veroorloven?

Maak je wel de juiste keuzes?

Kies voor duurzaam! De teksten op je website zijn meestal statische teksten en staan er over het algemeen langere tijd op. Je hebt veel energie gestoken in je website, lijkt het je dan niet beter om de bezoeker op je website te houden, of beter nog op je website te krijgen en tot actie over te laten gaan?

Daarom aandacht voor webteksten!

Jammer

Het kan dus voorkomen dat je een goede bedrijfsnaam hebt met een prachtig logo, dat je veel aandacht besteedt aan de website qua vormgeving, dat je misschien zelfs prachtige grafische beelden laat zien, maar dat je jouw webtekst niet dezelfde aandacht geeft.

De tekst wordt misschien één op één overgenomen uit die mooie folder, die is tenslotte met zorg gemaakt. Dat moet goed zijn. Ik twijfel er niet aan dat de teksten voor de folder perfect zijn. Maar folderteksten staan niet gelijk aan webteksten. En daarmee is je website niet effectief. En dat vind ik jammer.

Webteksten schrijven is een vak apart

Goede webteksten zijn gemakkelijk te lezen, en goed vindbaar door zoekmachines. De internetlezer is een zappende lezer en wil direct antwoord op zijn vraag. Krijgt hij dat niet, dan raak je deze bezoeker van je website kwijt.
Een goede webtekst is:

  • puzzelen met het ABC.
  • van passieve tekst naar actieve tekst.
  • heeft een functionele structuur in eenzelfde stijl.
  • een tekst waarbij zoekwoorden niet storend zijn geïntegreerd.
  • tekst die afgestemd is op de wens van de bezoeker.

Webteksten schrijven is een creatief proces. Denk jij echt dat iedereen deze kwaliteit bezit? Heb jij voldoende aandacht voor je webteksten?

Helpen

Ik help je graag met je webteksten die je helpen met je omzet. Er zijn verschillende manieren waarop we dat samen kunnen aanpakken. Geheel afhankelijk van jouw budget. Kijk even bij webadvies wat de mogelijkheden zijn of upload direct je teksten om ze ‘webproof’ te maken. Je mag me natuurlijk altijd mailen, bellen,Tweeten, of contact zoeken via LinkedIn. Je kunt ook zelf aan de slag met de tips uit de Gratis Tookit. Kies voor rendement en neem actie!

Heb je nog vragen neem dan gerust contact met me op!