waarom netwerken

Waarom netwerken?

Ken je dat? Je staat op en je weet gewoon dat dit niet je dag gaat worden. Dat heb ik vandaag,  de dag van de OBBE. Mijn programma staat vol, en om 17.00 uur begint hét open netwerk van Eindhoven en omgeving. De OBBE – Open business Borrel Eindhoven. 

Niet mijn dag

Ik krijg het niet voor elkaar om op een goede wijze mijn werk te doen en heel eerlijk heb ik ook weinig energie om te gaan netwerken. Gelukkig heb ik wat afspraken gemaakt om ondernemers te treffen deze middag.  Natuurlijk regende het pijpenstelen net als ik mijn auto in wil stappen en natuurlijk sta ik vast in de file op weg naar het Blue Collar hotel waar dit keer de OBBE wordt verzorgt. Dat paste helemaal in mijn dag.

Tip1: Maak een afspraak met een andere ondernemer om elkaar te spreken op het netwerk. Daardoor komt het netwerk hoger op je prioriteitenlijstje.

Hartelijke begroeting

Eenmaal aangekomen in het Blue Collar Hotel werd ik zeer hartelijk begroet door Inge Rathje, zij is de drijvende kracht achter de OBBE. Mijn complimenten hoe zij dat met groot enthousiasme elke keer weer doet.

Verrassende locatie

De locatie was verrassend, ik vind dat industriële heel cool en het was absoluut een andere beleving dan de ijzeren man waar we vorige keer waren. Dat is het leuke aan OBBE, het is telkens weer op een andere locatie. Dat prikkelt je zintuigen.

Meteen contact

Ik loop twee meter en ik zie Wil Withoos staan, een leuke, vriendelijke ondernemer waar ik het altijd gezellig mee heb. Hij vertelt dat hij niet veel tijd heeft, maar het is toch leuk hem even te zien. Hij maakt overigens geweldige veranda’s.
Een paar seconde later kom ik mijn grote vriend Jan Lamers, de Psychopractor tegen. Precies de man waar ik even tegen kan vertellen dat ik mijn dag niet heb vandaag. Zo… ben ik dat ook kwijt.

Donkere ruimte

Ik loop het hoekje om naar een zaal waar de andere gasten van de OBBE zijn, dit is vandaag ‘onze’ ruimte. De zaal is donker, iets te donker naar mijn smaak, maar dat past bij mijn dag. Rechts staat een groot en hoog verlicht podium en links aan de lange wand een mooie bar. Daar moet ik zijn, ik heb dorst.

Bekende en onbekende gezichten

Op weg naar de bar zie ik Mourad Chentouf staan. Mourad is een mooie, leuke en slimme ondernemer. Zijn bedrijf heet telefoonmaken.nl, is je telefoon kapot, dan moet je bij hem zijn. Voor een paar tientjes heb je een nieuw scherm en je kan op de montage wachten. Dat noem ik nu eens service (zeg ik uit eigen ervaring). Ik had hem al een tijdje niet gesproken en ik loop zijn richting op. Onderweg word ik aangehouden door Willem Jan Verdonk, we hadden via LinkedIn even contact gehad. Het was leuk hem nu te ontmoeten. We praten over zijn activiteiten en zijn wensen. Hij is volop in beweging, leuk.

Ik wil wat drinken

Ik wil wat drinken maar ik word aangehouden door Marieke. Marieke geeft lachworkshops. Bij de eerste keer dat ik de OBBE bezocht kwamen we elkaar tegen op het parkeerterrein en het klikte meteen. We hadden voor vandaag afgesproken elkaar minimaal een half uur te spreken, maar dat is lastig op een netwerkbijeenkomst als deze. Marieke stelt me voor aan Christy van Rij, Christy geeft adviezen over het inrichten van je huis. Het is leuk om haar te horen praten. Ze is enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Ik spreek ook even met Marianne Bierens, Marianne zoekt werk, dus als je nog een administratieve baan voor haar hebt?

netwerken OBBE

Centrale gedeelte

Inge heeft me gevraagd even in de buurt van het podium te komen staan tijdens het centrale gedeelte. Stond ik ineens op het podium, amai amai. Maar daar zie ik Marjo Vink, ik had Marjo vorige keer even gesproken en ze had me meteen aan een klant geholpen. Ik vind het leuk dat ik haar nu persoonlijk kan bedanken. Ssst nu moeten we echt even luisteren.

  • Welkom door Inge Rathje
  • Caroline Meevis vertelde iets over het Blue Collar hotel
  • Bart van den Dijsel, de eigenaar van het hotel zette op een prettig nonchalante manier de visie van het hotel neer.
  • een aantal pitches, altijd interessant
  • het doorgeefverhaal, dat deed Rudy goed.

Doorgeefverhaal

Het doorvertel verhaal vanmiddag vertelt door Rudy van Beurden is een initiatief van Madelon Spoor. Rudy vertelt over uitluisteren. Ik vind het meteen een mooie term. Door goed te luisteren en vragen te stellen word je rijker. Niet alleen je contacten worden rijker, maar je wordt ook zoveel wijzer. Als je praat zeg je wat je zelf al weet, door te luisteren leer je. Een techniek die ik zelf ook graag toepas. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook graag praat 😉

Tip 2: probeer eens uit te luisteren

Allemaal interessant, maar het is toch lastig om de aandacht van de aanwezige zolang vast te houden. Ik vind het een beetje gênant voor de mensen op het podium. Maar na het centrale gedeelte gaan we weer los.

Nog even wat mensen spreken

Het is me toch gelukt Mourad even te spreken, ik raak in gesprek met Walter Janssen over opticien aan huis, en hij vertelt me hoe hij de beste parkeerplekjes weet te bemachtigen, altijd handig om te weten. Terwijl ik in gesprek ben met Anthony Roovers, onderhoudsmanagement onroerend goed word ik door Marieke aangesproken, het wil ons niet lukken dat half uurtje vol te maken, we besluiten een koffieafspraak te plannen.

Tip 3: Maak een koffieafspraak voor het echte contact.

Voor de lekkere trek

Ik krijg een beetje trek en ik hoor van een groepje ondernemers dat er op de volgende borrel bitterballen zijn, al moeten ze hun eigen frietpan meenemen. Ik houd ze eraan! Gelukkig komen we niets te kort en zijn er ook nu lekkere hapjes.

Goede doel

Op de valreep spreekt  Jo Spiertz me aan. Jo is van koopplein Eindhoven. Hij promoot een slim initiatief om burger, een goed doel en ondernemers met elkaar te verbinden. Een win-win-win situatie. Daar wil ik nog wel meer van weten.

Ik ben niet alleen ondernemer maar ook moeder

Mijn zoon begint me te bestoken met berichtjes, hij heeft duidelijk mijn aandacht nodig dus ik vlieg naar mijn autootje om naar huis te gaan. In mijn auto word ik gebeld door Steven Dorresteijn. Hé waar ben je nou? We zouden toch nog even kletsen. Ook met Steven heb ik een koffieafspraak gemaakt om even rustig te kunnen praten.

Toch nog een goede dag

Door de OBBE werd mijn niet-zo-een-goede-dag een prima-dag. Misschien begrijp je nu waarom ik regelmatig te vinden ben op netwerken. Het is niet alleen leuk en ontmoet ik er leuke mensen, maar het is ook leerzaam. Oeps, nu ben ik wel vergeten mijn koord in te leveren. Ik beloof je Inge, ik neem hem volgende keer weer mee!

In de ruststand

Na het netwerk nestel ik mezelf op de bank met mijn zoon, onze heilige donderdagavond samen. Hij heeft een logé en ze maken iets te veel herrie naar mijn zin. Maar ach, ze hebben plezier. Ik leg me erbij neer.

Morgen zal ik mijn nieuwe contacten benaderen. Maar nu ben ik alleen mama.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *