SEO Tool

Waarom WordPress?

Ik ben blij met mijn nieuwe website. Maar waarom WordPress?
Ik ben de afgelopen twee weken bijna continu bezig geweest met mijn website. Ik had mijn website onvoldoende beveiligd waardoor een bug in mijn website is genesteld. Het was gemakkelijker om opnieuw te beginnen, dan te werken aan herstel.

Waarom WordPress

Met behulp van Dolgelukkig ben ik weer online. Blij dat ik verlost ben van de stress, wil ik mijn website graag met jullie delen. Ik ben ondanks alles nog steeds groot fan van WordPress ontwikkeld door Matthew Mullenweg. Maar waarom ben ik nou zo’n fan van WordPress. Daar valt veel over te vertellen maar ik houd het bij onderstaande punten.

1. SEO vriendelijk

Belangrijk op het web is dat je website vindbaar is. Daar zijn veel SEO tips over geschreven op het internet. WordPress en Google lijken vrienden te zijn op het net. Ze zoeken elkaar op. Websites gebouwd in WordPress worden goed gevonden en een extra slimme plugin van Yoast helpt hierbij.

2. Eenvoudig
De inhoud van je website is het allerbelangrijkste. Het cms systeem is eenvoudig. Je hoeft je geen zorgen te maken over de techniek. Daarom kan jij je helemaal richten op de inhoud. Gebruik de zoekwoorden uit je zoekwoordenonderzoek om vindbare en leesbare tekst te publiceren.

3. Gratis
De software van WordPress is voor iedereen gratis te downloaden. Doordat elke programmeur (open source) verbeteringen mag aanbrengen zijn er ook veel plugins beschikbaar. Voor elke functionaliteit is er wel een plugin te vinden. Veelal gratis.

Waarom WordPress
4. Aanpassen aan je eigen wensen en huisstijl
Een WordPress is prima aan te passen aan je eigen huisstijl. Daar heb je wel wat technische kennis voor nodig. Een vormgever maakt je template en een webbouwer integreert deze vorm in je WordPress. Dit is een professionele oplossing. Heb je daar (nog) geen budget voor dan kan je een bestaande template uitzoeken. Daar zijn er heel veel van. WordPress websites zijn ook gemakkelijk responsive te maken. Dat zoveel betekent dat ze op elk scherm goed leesbaar zijn, op je pc, laptop, tablet of telefoon.

5. Eenvoudig te onderhouden
Je hebt geen dure onderhoudscontracten meer nodig. Je kunt je website eenvoudig bijhouden. Eventueel met hulp van een paar keer werken onder begeleiding van een professional. Heb je echt geen behoefte om hier zelf aandacht aan te besteden dan kan je dat ook goedkoop uitbesteden.

6. Professioneel gebruik
WordPress is geen blogsysteem voor de hobbyist maar wordt steeds vaker gebruikt voor grote websites. Beroemdheden, persbureaus, marketeers en politici, WordPress groeit in populariteit.

7. Eenvoudig te installeren
In eenvoudige stappen is WordPress zelf te installeren. Binnen een kwartier kun je online zijn. Op internet zijn er veel blogs en filmpjes te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Nadelen

“Elk nadeel hebt zijn voordeel”. Dat geldt ook voor WordPress. Er zijn wel een aantal nadelen te vinden, ook al wegen die niet op tegen de voordelen (vind ik).

8. Niet helemaal gratis
De software is gratis maar het is niet ondenkbaar dat voor het uitbouwen of bouwen op maat kosten komen. Niet alle plugins zijn gratis. En als je geen tijd wilt investeren om je te verdiepen in de materie is hulp inschakelen ook niet altijd gratis.

9. Enige kennis is toch nodig
Op internet vind je genoeg informatie om elk vraagstuk te beantwoorden. Maar dit kost je veel tijd en energie. Een beetje kennis van programmeertaal is dan zeker handig. Ik ben in de overtuiging dat iedereen alles kan leren, als er maar genoeg motivatie en tijd onderligt. Die afweging kan je alleen zelf maken.

10. regelmatige updates
Het is belangrijk dat je je website onderhoudt. Door het open source karakter zullen er regelmatig updates zijn. Onder andere om je website te beschermen. Het is belangrijk dat je die updates bijhoudt. Ik ben ervan overtuigd dat je je website in beweging moet houden. Dan is een update aanklikken ook zo gedaan.

Enthousiast over WordPress

Deel je mijn enthousiasme over WordPress en wil je een goede website op maat gemaakt hebben? Of heb je moeite met de structuur of content? Neem gerust contact met me op. Ik help je van A tot Z.
Met een professionele vormgever en een echte WordPress specialist bouwen we jouw website volledig op maat. Wij sparren over jouw website vanuit ieders eigen expertise. Er worden geen concessies gedaan waar we niet achter staan. Zo krijg jij het beste product.

Heldere webteksten in je WordPress website

Gratis Toolkit downloaden

3 gedachten over “Waarom WordPress?”

  1. Helemaal met je eens hier.
    Persoonlijk vind ik WordPress vooral sterk omdat het zo schaalbaar is: inzetbaar voor groot en klein en te combineren met allerlei workflows.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *